Trudnoća.hr > Variva > Zdravo varivo od mahuna

Zdravo varivo od mahuna

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

90 min.

Ocjeni recept

Ovo nije tipično varivo od mahuna! Spravljeno je bez koncentrata rajčica, bez umjetnih aroma, bez vegeta i sličnih “pomagala”. Savršeno za vas i vašu obitelj.

Priprema

  1. Ogulite i očistite krumpir, mrkvu, celer i luk. Luk usitnite a krumpir i mrkvu narežite na sitne kockice.

  2. Očistite, isperite i nasjeckajte meso na kockice.

  3. Zagrijte ulje u loncu i stavite luk da se poprži.

  4. Nakon što luk poprimi zlatnu boju, dodajte malo vode i meso te pirjate na laganoj vatri. Postepeno dodajte vode kako meso ne bi zagorilo. Tako kuhajte meso 30-40 minuta.

  5. Dodajte mrkvu i celer te vode po potrebi.

  6. Nakon 20-30 minuta, dodajte nasjeckani krumpir i smrznute mahune. Dodajte vode po slobodnoj procjeni.

  7. Kuhajte još 20-30 minuta te dodajte brašna ukoliko želite dobiti gušće varivo.

  8. Jelo je spremno za posluživanje. Dobar tek!

Savjet

Ovo je domaći kućni recept pripremljen uz minimalno umjetnih aroma kako bi bio što zdraviji za djecu. Po potrebi dodajte i crvene paprike, pelate od rajčice ili kajanski papar ukoliko želite intenzivniji okus. Umjesto teletine, slobodno napravite sa svinjetinom ili junetinom.

Sastojci

  • 500 gtelećeg buta
  • 400 gžutih mahuna
  • 1celer (mali)
  • 4mrkve
  • 4 krumpira
  • 1glavica luka
  • 2žlice maslinovog ulja
  • 2žlice glatkog brašna
  • 2lvode
  • sol i papar