Trudnoća.hr > Variva > Vinski gulaš

Vinski gulaš

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

60 min.

Ocjeni recept

Kod pripreme gulaša vrlo je važno, uz kvalitetno meso, pirjati mnogo luka koji na kraju i regulira gustoću samog gulaša. Vino možete dodati bijelo ili crno, ovisno o vrsti vina i gulaš će poprimiti drugačiji okus.

Priprema

  1. Meso izrežite na kockice i pržite na ulju dok ne dobije boju sa svih strana.

  2. Meso izvadite, a na preostalo ulje stavite nasjeckani luk i češnjak.

  3. Pirjajte dok luk ne omekša, a potom dodajte na kockice izrezanu mrkvu. Vratite meso u posudu gdje ste pirjali povrće i zalijte vodom i vinom.

  4. Dodajte na kockice izrezan krumpir i ukoliko je potrebno dodajte još vode kako bi svi sastojci bili pod vodom.

  5. Dodajte sol, papar, crvenu papriku i lovorov list.

  6. Kuhajte dok meso i krumpir ne budu u potpunosti kuhani.

  7. Jelo poslužite toplo!

Savjet

Ukoliko želite gulaš jesti i slijedeći dan prilikom pripreme izostavite dodavanje krumpira koji se ne preporučuje podgrijavati i konzumirati osim kad je svjež. U tom slučaju gulaš poslužite uz kruh ili kuhanu tjesteninu.

Sastojci

  • 300 gnemasne junetine ili svinjetine
  • 3krumpira
  • 1mrkva
  • 2glavice crvenog luka
  • 2režnja češnjaka
  • sol, papar
  • 1lovorov list
  • 1čajna žličica crvene paprike
  • 1žlica maslinovog ulja
  • 2 dclvina (crno ili bijelo)
X Želim sudjelovati!