Vinski gulaš

Kod pripreme gulaša vrlo je važno, uz kvalitetno meso, pirjati mnogo luka koji na kraju i regulira gustoću samog gulaša. Vino možete dodati bijelo ili crno, ovisno o vrsti vina i gulaš će poprimiti drugačiji okus.
Priprema
Meso izrežite na kockice i pržite na ulju dok ne dobije boju sa svih strana.
Meso izvadite, a na preostalo ulje stavite nasjeckani luk i češnjak.
Pirjajte dok luk ne omekša, a potom dodajte na kockice izrezanu mrkvu. Vratite meso u posudu gdje ste pirjali povrće i zalijte vodom i vinom.
Dodajte na kockice izrezan krumpir i ukoliko je potrebno dodajte još vode kako bi svi sastojci bili pod vodom.
Dodajte sol, papar, crvenu papriku i lovorov list.
Kuhajte dok meso i krumpir ne budu u potpunosti kuhani.
Jelo poslužite toplo!
Savjet
Ukoliko želite gulaš jesti i slijedeći dan prilikom pripreme izostavite dodavanje krumpira koji se ne preporučuje podgrijavati i konzumirati osim kad je svjež. U tom slučaju gulaš poslužite uz kruh ili kuhanu tjesteninu.
Sastojci
- 300 gnemasne junetine ili svinjetine
- 3krumpira
- 1mrkva
- 2glavice crvenog luka
- 2režnja češnjaka
- sol, papar
- 1lovorov list
- 1čajna žličica crvene paprike
- 1žlica maslinovog ulja
- 2 dclvina (crno ili bijelo)
Sviđa vam se recept?