Trudnoća.hr > Variva > Varivo od slanutka

Varivo od slanutka

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

60 min.

Ocjeni recept

Slanutak je vrlo zahvalna namirnica jer je dostupan tokom cijele godine i stajanjem u suhom obliku ili konzerviranom ne gubi na svojim korisnim svojstvima. Stajanjem slanutak postaje sve tvrđi te će i vrijeme kuhanja u tom slučaju biti duže.

Priprema

  1. Slanutak namočite u vodi i ostavite preko noći. Ukoliko koristite slanutak iz konzerve, ovaj korak nije potreban.

  2. U posudu na žlicu maslinovog ulja stavite nasjeckani luk.

  3. Kada luk omekša, dodajte naribanu mrkvu.

  4. Kada mrkva omekša dodajte sitno sjeckani češnjak i slanutak te kada češnjak pusti miris zalijte vodom.

  5. Krumpir ogulite i izrežite na kockice te dodajte u vodu nakon 40 minuta kuhanja slanutka.

  6. Začinite solju, paprom i crvenom paprikom, ubacite lovorov list i kuhajte dok krumpir i slanutak ne omekšaju.

  7. Pred kraj kuhanja dodajte pasiranu rajčicu, kušajte, dodajte još začina ukoliko je potrebno i maknite sa vatre.

  8. Poslužite uz crni kruh, pospite sjeckanim listom peršina i uživajte!

Savjet

Ovo jelo možete poslužiti bez mesa ili možete dodati suho meso po izboru već u početku kuhanja!

Sastojci

  • 200 gslanutka
  • 1mrkva
  • 2krumpira
  • 1glavica crvenog luka
  • 2režnja češnjaka
  • sol, papar
  • 1čajna žličica crvene paprike
  • 1žlica maslinovog ulja
  • 1žlica lista peršina
  • 1lovorov list
  • 1 dclpasirane rajčice