Trudnoća.hr > Variva > Varivo od lignji

Varivo od lignji

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

30 min.

Ocjeni recept

Rijetko kad se spominje varivo od plodova mora, no ovaj mediteranski obrok  jedno je od najzdravijih variva koje možete pojesti i izvrsnog je okusa.

Priprema

  1. U posudu na žlicu maslinovog ulja stavite nasjeckani luk.

  2. Kada luk poprimi boju, dodajte naribanu mrkvu.

  3. Kada mrkva omekša dodajte naribanu tikvicu. (Ukoliko ste sigurni da tikvica nije tretirana pesticidima, nije ju potrebno guliti.)

  4. Potom zaliti povrće vodom i sjeckanim pelatima. Dodati soli i papra po želji.

  5. Kuhati na laganoj vatri dok mrkva ne omekša, otprilike desetak minuta.

  6. Potom dodati očišćene i na kolutiće nasjeckane lignje.

  7. Kuhati 15-ak minuta, na samom kraju dodati vrhnje za kuhanje, nasjeckani peršin i svježi bosiljak.

  8. Prokuhajte nekoliko minuta i varivo je gotovo.

  9. Poslužite uz tjesteninu, kruh ili palentu.

Sastojci

  • 300 gkolutića lignji
  • 1mrkva
  • 1manja tikvica
  • 1konzerva pelata
  • 1glavica crvenog luka
  • 2režnja češnjaka
  • sol, papar, list peršina i bosiljka
  • 1žlica maslinovog ulja
  • 100 mlvrhnja za kuhanje