Varivo od leće i povrća

Mjere su za četvoročlanu obitelj gdje se pred kraj bebi može propasirati kašica, a ostalima malo posoliti i poslužiti.
Priprema
Leću preko noći namačite u dosta hladne vode, a onda ju procijedite, isperite i stavite u hladnu vodu.
Kada proključa odlijte vodu, uliti drugu (vrelu) i opet kada provrije odlijte vodu.
Zatim opet ulijte novu (vrelu) vodu i kuhajte dok ne omekša.
U manju posudu stavite maslinovo ulje i sitno sjeckani žuti luk pa ga na laganoj vatri pirjajte dok skroz ne omekša i pusti slast.
Onda dodajte jako sitno sjeckanu mrkvu i nju također na tihoj vatri pirjajte dok ne omekša i pusti svoju slast.
Zatim dodajte grašak, krumpir i tikvice (sitno sjeckano), cvjetaču odvojenu na male cvjetiće te koncentriranu rajčicu.
Sve dobro promiješajte, kratko propržite i zalijte vodom pa kuhajte 15-ak minuta.
Poslije tog vremena dodajte i kuhanu leću (bez vode u kojoj se kuhalo) i još kratko sve zajedno prokuhajte.
Ako je beba od 6-9 mjeseci, propasirajte gustu kašicu pa dodajte juhice po želji i eventualno stavite žličicu maslinova ulja (kašica je gotovo slatkasta od luka i mrkve).
Ukoliko je dijete veće, malo posolite i poslužite prema svom ukusu i navikama.
Savjet
Fino ide s malo pesta i parmezana.
Tražite ideje za nove ukusne obroke? Posjetite Ja u kuhinji…
Posjetite nas na Facebook stranici Metalac posuđa
Autor: http://www.jaukuhinji.com/
Sastojci
- 1veća glavica sitno sjeckanog žutog luka
- 50 gmrkve
- 50 gtikvice (jedna manja)
- 50 ggraška (200 ml)
- 50 g cvjetače (jedna manja)
- 3 žlice leće (150 ml)
- 1puna mala žličica koncentrirane rajčice
- 1žlica maslinovog ulja (50-70 ml)
- malohimalajske soli po ukusu ako je za odrasle ili djecu preko godinu dana
- malovode
Sviđa vam se recept?