Trudnoća.hr > Variva > Varivo od leće i povrća

Varivo od leće i povrća

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

45 min.

Ocjeni recept

Izvor fotografije

JA U KUHINJI...

Mjere su za četvoročlanu obitelj gdje se pred kraj bebi može propasirati kašica, a ostalima malo posoliti i poslužiti.

Priprema

  1. Leću preko noći namačite u dosta hladne vode, a onda ju procijedite, isperite i stavite u hladnu vodu.

  2. Kada proključa odlijte vodu, uliti drugu (vrelu) i opet kada provrije odlijte vodu.

  3. Zatim opet ulijte novu (vrelu) vodu i kuhajte dok ne omekša.

  4. U manju posudu stavite maslinovo ulje i sitno sjeckani žuti luk pa ga na laganoj vatri pirjajte dok skroz ne omekša i pusti slast.

  5. Onda dodajte jako sitno sjeckanu mrkvu i nju također na tihoj vatri pirjajte dok ne omekša i pusti svoju slast.

  6. Zatim dodajte grašak, krumpir i tikvice (sitno sjeckano), cvjetaču odvojenu na male cvjetiće te koncentriranu rajčicu.

  7. Sve dobro promiješajte, kratko propržite i zalijte vodom pa kuhajte 15-ak minuta.

  8. Poslije tog vremena dodajte i kuhanu leću (bez vode u kojoj se kuhalo) i još kratko sve zajedno prokuhajte.

  9. Ako je beba od 6-9 mjeseci, propasirajte gustu kašicu pa dodajte juhice po želji i eventualno stavite žličicu maslinova ulja (kašica je gotovo slatkasta od luka i mrkve).

  10. Ukoliko je dijete veće, malo posolite i poslužite prema svom ukusu i navikama.

Savjet

Fino ide s malo pesta i parmezana.

Tražite ideje za nove ukusne obroke? Posjetite Ja u kuhinji… 

logo

Posjetite nas na Facebook stranici Metalac posuđa

Autor: http://www.jaukuhinji.com/

Sastojci

  • 1veća glavica sitno sjeckanog žutog luka
  • 50 gmrkve
  • 50 gtikvice (jedna manja)
  • 50 ggraška (200 ml)
  • 50 g cvjetače (jedna manja)
  • 3 žlice leće (150 ml)
  • 1puna mala žličica koncentrirane rajčice
  • 1žlica maslinovog ulja (50-70 ml)
  • malohimalajske soli po ukusu ako je za odrasle ili djecu preko godinu dana
  • malovode