Trudnoća.hr > Variva > Varivo od ječmene kaše

Varivo od ječmene kaše

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

60 min.

Ocjeni recept

Ječam ima znatan udio prehrambenih vlakana, zbog čega pospješuje probavu i održava povoljnu ravnotežu crijevne mikroflore. Ječmena sluz koja nastaje pri kuhanju oljuštenog zrna vrijedna je dijetalna hrana u bolestima grla i želuca.

Priprema

  1. U posudu na žlicu maslinovog ulja stavite nasjeckani luk.

  2. Kada luk omekša, dodajte naribanu mrkvu.

  3. Kada mrkva omekša dodajte sitno sjeckani češnjak i ječmenu kašu te kada češnjak pusti miris zalijte vodom.

  4. Krumpir ogulite i izrežite na kockice te dodajte u vodu.

  5. Začinite solju, paprom i crvenom paprikom, ubacite lovorov list i kuhajte dok ječmena kaša ne bude gotova.

  6. Pred kraj kuhanja dodajte pasiranu rajčicu, kušajte, dodajte još začina ukoliko je potrebno i maknite sa vatre.

  7. Poslužite uz crni kruh i uživajte!

Savjet

Ovo jelo možete poslužiti bez mesa ili možete dodati suho meso po izboru već u početku kuhanja!

Sastojci

  • 200 gječmene kaše
  • 1mrkva
  • 2krumpira
  • 1glavica crvenog luka
  • 2režnja češnjaka
  • sol, papar
  • 1čajna žličica crvene paprike
  • 2žlica maslinovog ulja
  • 1lovorov list
  • 1 dclpasirane rajčice