Trudnoća.hr > Tjestenine > Tjestenina u umaku od rajčice s povrćem

Tjestenina u umaku od rajčice s povrćem

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

30 min.

Ocjeni recept

Izvor fotografije

JA U KUHINJI...

Prikladno i za mališane nakon 1,5-2 godine.

Priprema

  1. Na malo maslinovog ulja, propirjajte jako sitno sjeckani crni luk a kada omekša dodajte i jako sitno sjeckanu mrkvu.

  2. Kada i ona omekša dodajte rajčicu koja je prethodno izmiksana u električnoj sjeckalici (predhodno oljušten i odvojen od sjemenki) i sok od rajčice pa nastavite pirjati dok svo povrće ne omekša a umak se malo zgusne.

  3. Pred kraj dosolite po ukusu i ako djetetu dajete med, stavite malo meda (ako je umak kiseo) ili žličicu smeđeg šećera (ako ga koristite).

  4. U međuvremenu, u posudi sa dosta vode stavite grašak, a kad voda provri dodajte i tjesteninu i kuhajte prema uputama s pakiranja (vodu malo posolite).

  5. Procijedite tjesteninu i dodajte u umak, pa sve lijepo servirajte na tanjur.

  6. Po želji posipajte s malo parmezana ili prelijte s malo maslinovog ulja.

Savjet

Po želji posipajte s malo parmezana ili prelijte s malo maslinovog ulja.

Tražite ideje za nove ukusne obroke? Posjetite Ja u kuhinji… 

logo

Posjetite nas na Facebook stranici Metalac posuđa

 

Autor: JA U KUHINJI...

Sastojci

  • 2svježe rajčice
  • 1manja mrkva
  • 100 g graška
  • 1manja glavica luka
  • 50 mlsoka od rajčice
  • 2žlice maslinovog ulja
  • malo himalajske soli
  • par listova bosiljka
  • malo parmezana
  • 70 g sitnije tjestenine po izboru