Trudnoća.hr > Tjestenine > Tjestenina sa umakom od cikle

Tjestenina sa umakom od cikle

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

20 min.

Ocjeni recept

Kako bi učinili uslugu svome zdravlju bijelu tjesteninu zamijenite onom integralnom koja sadrži znatno više vlakana te će vas duže držati sitima.

Priprema

  1. Tjesteninu stavite kuhati u uzavrelu vodu uz dodatak soli i nekoliko kapi maslinovog ulja.

  2. Za to vrijeme kuhanu ciklu i kikiriki izmiksajte u blenderu.

  3. Na maslinovom ulju nakratko popržite nasjeckani češnjak, samo dok lagano pusti miris, nemojte čekati da dobije boju. Dodajte izmiksanu ciklu i propirjajte 2-3 minute da se okusi sljube. Ukoliko je smjesa pregusta kuhanu tjesteninu dodajte izravno iz lonca u kojem se kuhala tako da ostane i malo vode u tjestenini koja će razrijediti umak.

  4. Pospite sjeckanim peršinom i kada servirate na tanjure preko tjestenine naribajte tvrdi sir po izboru.

Sastojci

  • 200-250 gtjestenine
  • 3kuhane cikle
  • 2žlice kikirikija
  • 2režnja češnjaka
  • 2čajne žličice nasjeckanog peršina
  • 3žlice maslinovog ulja
  • tvrdi sir po izboru