Trudnoća.hr > Tjestenine > Tjestenina sa rustikalnom saslom

Tjestenina sa rustikalnom saslom

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

20 min.

Ocjeni recept

Jelo za oči i usta. Osim prekrasnog izgleda koji će vas preplaviti mislima o toskanskim dolinama, okus će vas zavesti prekrasnom aromom rajčice.

Priprema

  1. Tjesteninu stavite kuhati u uzavrelu vodu uz dodatak soli i nekoliko kapi maslinovog ulja.

  2. Za to vrijeme na maslinovo ulje stavite pirjati nasjeckani luk. Kada omekša dodajte češnjak samo dok ne pusti miris.

  3. Dodajte rajčicu i pirjajte dok se salsa ne sjedini, maknite sa vatre i poslužite toplo uz kuhanu tjesteninu.

  4. Po želji pred kraj pirjanja možete u salsu dodati nekoliko nasjeckanih maslina ili kapara.

  5. Poslužite uz dodatak parmezana ili nekog drugog tvrdog sira po želji!

Savjet

Kako bi učinili uslugu svome zdravlju bijelu tjesteninu zamijenite onom integralnom koja sadrži znatno više vlakana te će vas duže držati sitima.

Sastojci

  • 200-250 gtjestenine
  • 1konzerva sjeckane rajčice ili pelata (ili 4-5 svježih rajčica)
  • 1glavica crvenog luka
  • 2režnja češnjaka
  • sol, papar, list peršina
  • 2žlice maslinovog ulja
  • 1prstohvat šećera
  • 1žlica tvrdog sira ribanca
  • po želji: nekoliko nasjeckanih maslina bez koštica ili kapara