Trudnoća.hr > Tjestenine > Tjestenina sa pestom od špinata

Tjestenina sa pestom od špinata

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

20 min.

Ocjeni recept

Špinat je vrlo bogat vitaminima i željezom, te ujedno i sadrži zavidnu količinu folne kiseline.

Priprema

  1. Tjesteninu stavite kuhati u uzavrelu vodu uz dodatak soli i nekoliko kapi maslinovog ulja.

  2. Za to vrijeme na maslinovo ulje stavite pirjati nasjeckani luk. Kada omekša dodajte češnjak samo dok ne pusti miris.

  3. Maknite luk i češnjak sa vatre i u blender stavite špinat, svježi bosiljak i prodinstani luk i češnjak.

  4. Izmiksajte i dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina dok ne dobijete kremastu smjesu.

  5. Dobiveni pesto umiješajte u kuhanu tjesteninu, pospite parmezanom i uživajte u ovom laganom i zdravom obroku.

Savjet

Kako bi učinili uslugu svome zdravlju bijelu tjesteninu zamijenite onom integralnom koja sadrži znatno više vlakana te će vas duže držati sitima.

Jela sa špinatom uvijek poslužite svježe pripremljena jer se špinat ne preporučuje podgrijavati.

Sastojci

  • 200-250 gtjestenine
  • 1glavica crvenog luka
  • 2režnja češnjaka
  • sol, papar, list peršina
  • 2žlice maslinovog ulja
  • 600 gsvježeg špinata
  • 100 gsvježeg bosiljka