Trudnoća.hr > Tjestenine > Tjestenina s lososom

Tjestenina s lososom

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

20 min.

Ocjeni recept

Kako bi učinili uslugu svome zdravlju bijelu tjesteninu zamijenite onom integralnom koja sadrži znatno više vlakana te će vas duže držati sitima.

Priprema

  1. Tjesteninu stavite kuhati u uzavrelu vodu uz dodatak soli i nekoliko kapi maslinovog ulja.

  2. Za to vrijeme na maslinovo ulje stavite pirjati nasjeckani luk i poriluk. Kada je povrće omekšalo dodajte lososa izrezanog na kocke.

  3. Ukoliko želite da komadi lososa ostanu cijeli, izbjegavajte miješanje jer je losos sam po sebi vrlo nježan, pa se od previše miješanja počinje raspadati „na listiće“.

  4. Lososu je dovoljno svega nekoliko minuta pečenja, kada promijeni boju dodajte nasjeckan češnjak.

  5. Kada češnjak pusti miris dodajte vrhnje za kuhanje i pustite za zakuha. Potom sklonite sa vatre i umiješajte tjesteninu u umak.

Savjet

Ukoliko niste ljubitelj vrhnja za kuhanje jednostavno ga zamijenite umakom od rajčice.

Ukoliko se odlučite za svježi losos prije rezanja oprezno odvojite kosti i kožu. Losos zna u sebi imati dosta takozvanih iglica koje ćete najlakše opipati na dodir i očistiti pincetom.

Sastojci

  • 200-250 gtjestenine (za ovu vrstu pripreme su idealni široki rezanci)
  • 200 glososa (dvije manje šnicle ili jedna veća)
  • 1poriluk srednje veličine
  • 1glavica crvenog luka
  • 2režnja češnjaka
  • sol, papar, list peršina, bosiljak
  • 2 dclvrhnja za kuhanje