Trudnoća.hr > Salate > Salata od pečene cikle

Salata od pečene cikle

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

30 min.

Ocjeni recept

Iako se tradicionalno jede sirova i ukiseljena preporučujemo vam da pokušate pripremiti je ovako. Vjerujemo da ćete zauvijek promjeniti mišljenje o pripremi i korištenju cikle.

Priprema

  1. Ciklu temeljito operite u hladnoj vodi i posložite u vatrostalnu posudu.

  2. Posolite, popaprite, dodajte neočišćen češnjak i grančicu ružmarina. Pokapajte sa maslinovim uljem i stavite u pećnicu na 170°C na oko pola sata, odnosno dok cikla ne omekša.

  3. Kada je cikla pečena ogulite ju i nasjeckajte na veće komade.

  4. Dodajte sjeckani luk i list peršina.

  5. Pečeni češnjak očistite i lagano ga izgnječite vilicom.

  6. U češnjak dodajte limunov sok (Ili ocat- može i aceto balsamico) i maslinovo ulje i dobivenu smjesu koristite kao dresing.

Savjet

Ljeti ova salata može poslužiti kao samostalan obrok uz dodatak prepečenih kockica kruha ili malo feta sira, dok će zimi ova salata poslužiti kao vrlo dobra zamjena za salatu i prilog u jednom.

Sastojci

  • 6cikli
  • ½crvenog luka
  • 4režnja češnjaka
  • list peršina, ružmarin
  • sol, papar
  • maslinovo ulje, ocat ili limunov sok