Trudnoća.hr > Jela od mesa > Rolada od špinata

Rolada od špinata

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

50 min.

Ocjeni recept

Ova ukusna rolada može poslužiti kao prilog mesnim jelima ili kao ukusan lagani obrok koji možete poslužiti uz umak od rajčice uz dodatak svježeg pešina ili uz umak od vrhnja.

Priprema

  1. Žemlje izrežite na kockice i prelijte vrućim mlijekom,

  2. Svježi špinat skuhajte i usitnite štapnim mikserom.

  3. Žemlje ocijedite rukama i pomiješajte sa špinatom, snijegom bjelanjaka i maslacem.

  4. Posolite i popaprite smjesu.

  5. Pleh za pečenje namastite i posipajte krušnim mrvicama.

  6. Rasporedite smjesu i pecite 15-ak minuta.

  7. Potom smjesu premažite izmiksanim jajima i posipajte nasjeckanom šunkom.

  8. Sada smotajte sve u roladu i pecite još 15-ak minuta.

  9. Kada rolada porumeni poslužite uz salatu od rajčica.

Savjet

Ako je smjesa pregusta da bi ju mogli tanko razmazati u plehu za pečenje dodajte malo mlijeko kako bi ju razrijedili. Kako bi bilo lakše ovaj biskvit od špinata motati u roladu možete ga rasporediti i peći na masnom papiru.

Sastojci

  • 5bjelanjaka
  • 2 žemlje
  • 1 1/2dcl mlijeka
  • 30 gmaslaca ili margarina
  • 1/2 kgsvježeg špinata
  • 5žutanjaka
  • 100 g šunke u ovitku
  • sol
  • krušne mrvice