Rižine kuglice

Ovo jelo možete priremiti za manje od 30 minuta, a klinci će uživati u njemu!
Priprema
Na ugrijano ulje stavite pirjati nasjeckani luk. Kada luk poprimi boju, dodajte naribanu mrkvu i rižu.
Kada mrkva omekša, a riža postane „staklasta“ zalijte vodom ili temeljcem.
Kada je riža kuhana ostavite da se ohladi.
U posudi razmutite jaje uz dodatak soli i papra, potom umiješajte rižu i dodajte po potrebi brašna (za početak dodajte 1 žlicu) dok ne dobijete kompaktnu smjesu od koje možete oblikovati popečke ili kuglice.
Popečke ili kuglice uvaljate u ostatak brašna i pecite dok ne dobiju lijepu boju.
Ukoliko želite kuglice savjetujemo vam pečenje u dubokom ulju dok ne porumene sa svih strana.
Ako ste ipak za zdraviju verziju, oblikujte popečke, posložite na masni papir i pecite u pećnici na 200°C oko dvadesetak minuta, odnosno dok ne dobiju boju.
Savjet
Ovo jelo možete poslužiti i kao vrlo ukusnu grickalicu uz lagani umak na bazi jogurta ili rajčice kada vam dođu gosti. Ukoliko želite jelo učiniti još zanimljivijim djeci oblikujte kuglice i nabodite na drvene štapiće i poslužite u visokoj čaši.
Sastojci
- 150 griže
- 1glavica crvenog luka
- 2žlice sjeckanog peršina
- 2žlice glatkog brašna
- 1mrkva
- 1jaje
- sol, papar
- 2žlice ulja
Sviđa vam se recept?