Trudnoća.hr > Deserti > Riža na mlijeku sa bazgom

Riža na mlijeku sa bazgom

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

30 min.

Ocjeni recept

U ovom ukusnom desertu možete uživati još i više ako mu dodate bobičasto voće!

Priprema

  1. Ugrijte mlijeko i vodu i ubacite 2 cvijeta bazge i koricu limuna. Pustite da odstoji u vrućem mlijeku kako bi pustilo aromu oko desetak minuta, procijedite i vratite na vatru.

  2. Dodajte aromu vanilije, šećer i rižu i kuhajte 20minuta uz povremeno miješanje. Ako bude potrebno dodajte još vode tokom kuhanja.

  3. Pred kraj kuhanja u nekoliko navrata energičnije miješajte kako bi riža otpustila svoju sluz i postala kremasta.

  4. Kada je riža kuhana rasporedite ju u zdjelice za posluživanje i ostavite da se ohladi.

  5. Kada je riža ohlađena na vrh dodajte bobičasto voće i uživajte u ovom ukusnom desertu.

Savjet

Voće u ovom desertu možete zamijeniti i naribanom čokoladom, a bazgu svježim listićima mente ili ju jednostavno izostaviti!

Sastojci

  • 200 g riže kratkog zrna
  • 8 dcl mlijeka
  • 3 dcl vode
  • 2cvijeta bazge
  • 1 žlica arome vanilije
  • 3 žlice smeđeg šećera, stevije ili meda
  • 1limun (za limunovu koricu)
  • 1 šalica nekog bobičastog voća po želji