Trudnoća.hr > Tjestenine > Ravioli sa svježim sirom i špinatom

Ravioli sa svježim sirom i špinatom

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

40 min.

Ocjeni recept

Tradicionalno talijansko jelo pripremljano na zdrav i ukusan način. Uživajte u fenomenalnim okusima ovog jela.

Priprema

  1. Brašno stavite u posudu. U sredini napravite jamicu u koju rasporedite jaja, prstohvat soli i vodu.

  2. Promiješajte žlicom dok se sastojci malo ne sjedine, a potom zamijesite rukama. Tijesto se ne smije lijepiti za ruke ,a treba biti dovoljno podatno da se može razvaljati.

  3. Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto, pokrijte ga krpom i ostavite oko 30 minuta da odmori.

  4. Za to vrijeme blanširajte špinat, ocijedite, ostavite kratko da se ohladi i nasjeckajte na sitne komadiće.

  5. Sir i jaje izmiješajte uz dodavanje malo soli. Kada dobijete kompaktnu smjesu umiješajte dobro ocijeđen i nasjeckan špinat.

  6. Tijesto razvaljajte na debljinu 3-4 milimetra i režite čašom.

  7. Na sredinu kruga stavite žličicu nadjeva, mokrim prstom navlažite rubove, preklopite i utisnite vilicom kako se tijesto tokom kuhanja ne bi odvajalo.

  8. Raviole stavite kuhati u uzavrelu vodu uz dodatak soli i nekoliko kapi maslinovog ulja.

  9. Kuhajte dok se ravioli ne dignu na površinu vode i još 5 minuta.

  10. Procijedite i poslužite uz dodatak umaka po želji.

Savjet

Raviole možete poslužiti uz umak od vrhnja za kuhanje uz dodatak bosiljka, umak od rajčice ili na maslacu propržite krušne mrvice kojima možete posipati raviole i tako ih poslužiti!

Raviole možete puniti i mesnim nadjevom (na primjer mljevena puretina) te će vam za ovu količinu tijesta biti dovoljno oko 300 g puretine.

Sastojci

  • ZA TIJESTO
  • 500 gglatkog brašna
  • 2jaja
  • sol
  • 1,5 dclmlake vode
  • ZA NADJEV
  • 200 gšpinata
  • 200 gsvježeg sira
  • 1jaje
  • žličica soli