Trudnoća.hr > Jela od mesa > Puretina sa sirom i špinatom

Puretina sa sirom i špinatom

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

30 min.

Ocjeni recept

Meso puretine ima manje masnoća od pilećeg mesa, svinjetine ili govedine te je ujedno jedan od najboljih izvora proteina jer u samo 100 g sadrži više od 60% dnevnih potreba za proteinima.

Priprema

  1. Špinat blanširajte sa nasjeckanim češnjakom u slanoj vodi dok ne povene.

  2. Ocijedite ga, kada se malo ohladi izrežite na tanke trake i pomiješajte sa svježim sirom.

  3. Pureća prsa prepolovite te svaku polovicu prerežite poprijeko i dodatno rastanjite batom kako bi dobili 2 tanke šnicle.

  4. Puretinu malo posolite i popaprite, raspodijelite ravnomjerno nadjev na obje šnicle i zarolajte.

  5. Ukoliko je potrebno pričvrstite roladu čačkalicama.

  6. Pecite na maslinovom ulju i maslacu sa svih strana dok rolade ne dobiju lijepu boju.

  7. Poslužite uz zelenu salatu!

Savjet

Pureća prsa možete i rastanjiti batom bez da ih režete te ćete tako dobiti jednu veliku roladu!

Špinat u ovoj roladi možete zamijeniti i koprivama!

Sastojci

  • 1velika pureća prsa
  • 200 gšpinata
  • 150 gsvježeg sira
  • 2režnja češnjaka
  • sol, papar, list peršina
  • 2žlice maslinovog ulja
  • 1žlica maslaca