Trudnoća.hr > Deserti > Puding od zobenih pahuljica i mekinja

Puding od zobenih pahuljica i mekinja

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

15 min.

Ocjeni recept

Iako su i pahuljice i mekinje produkt od zobi, već i samim izgledom se dosta razlikuju. Mekinje su zapravo ljuske od zobi i bitno su sitnije. Oba proizvoda su vrlo bogata vlaknima i samim time odlična za probavu.

Priprema

  1. Šećer, kakao, zobene pahuljice i mekinje stavite u posudu i zalijte mlijekom ili vodom.

  2. Nakon 15-ak minuta probajte, ako je mekano,maknite s vatre, dodajte nasjeckanu čokoladu i pustite da se malo ohladi i da se čokolada otopi, a potom premjestite u zdjelice za posluživanje i ostavite se potpuno ohladi.

Savjet

Ukoliko u puding dodajete sušeno voće, obično je samo po sebi dovoljno slatko, pa dodajte duplo manju količinu sladila.

Pred kraj kuhanja energično miješajte puding kako bi postao što kremastiji.

Po želji možete izbaciti čokoladu i kakao i zamijeniti ih naribanom jabukom i malo cimeta.

Sastojci

  • 6 žlica zobenih pahuljica
  • 4 žlice zobenih mekinja
  • ½ lmlijeka ili vode
  • 1rebro čokolade
  • 1 žlica kakaa
  • 2žlice smeđeg šećera, stevije ili meda
  • po želji: voće (svježe ili sušeno)