Trudnoća.hr > Deserti > Poljupci od kokosa

Poljupci od kokosa

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

min.

Ocjeni recept

Ovi ukusni keksići gotovo da su pravi poljupci zbog svoje mekoće i rahlosti zbog koje se doslovno tope u ustima.

Priprema

  1. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg.

  2. Potom preselite posudu s bjelanjcima na vodenu kupelj i tucite dalje bjelanjke i postepeno dodavajte šećer.

  3. Kada se šećer otopio, a smjesa poslala sjajna i ljepljiva umiješajte kokosovo i pšenično brašno te lagano kuhaćom umiješajte.

  4. Smjesu stavljate na masni papir oblikujući loptice ili vrećicom za ukrašavanje.

  5. Pecite na 180 stupnjeva dok poljupci ne počnu dobivati lijepu zlatnu boju po vrhovima.

  6. Ostavite da se ohlade, a tek tada lagano nožem odvojite od masnog papira.

Savjet

Poljupce od kokosa možete stavljati žličicom na masni paprir, mokrim rukama oblikovati kuglice ili vrećicom za ukrašavanje nanositi na paprir. Ukoliko se odlučite za vrećicu, vaša kokos delicija bit će pravi ukras na tanjuru s kolačima.

Sastojci

  • 4bjelanjka
  • 240 g šećera
  • 100 g kokosovog brašna
  • 80 g brašna