Trudnoća.hr > Mesna jela > Piletina s patlidžanima

Piletina s patlidžanima

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

min.

Ocjeni recept

Meso piletine je vrlo bogato bjelančevinama, pa je tako idealan izbor za zadovoljenje dnevnih potreba za bjelančevinama.

Priprema

  1. Pileća prsa nasjeckajte na kockice, dodajte sol i papar i promiješajte. Na tavi na maslacu prepržite nasjeckani luk i dodajte piletinu. Pirjajte 10-ak minuta.

  2. Piletinu izvadite iz tave i dodajte nasjeckani patlidžan. Pirjajte 5 minuta i potom dodajte nasjeckanu rajčicu ili pelate iz konzerve.

  3. Vratite piletinu u umak i kuhajte dok dio vode ne ispari i umak ne poprimi željenu gustoću

  4. Kada je umak gotov istrgajte mozzarellu, promiješajte i poslužite!

  5. Jelo poslužite uz kuhanu rižu ili tjesteninu po želji!

Savjet

Ukoliko vam se umak učini prekiseo zbog rajčice dodajte prstohvat šećera koji će ublažiti kiselinu!

Ovo jelo možete poslužiti i bez dodavanja mozzarelle ukoliko ju ne volite.

Sastojci

  • 2pileća prsa
  • 1glavica luka
  • 100 gmozzarelle
  • 3rajčice ili 1 limenka pelata
  • 1veći patlidžan
  • 1žlica maslinovog ulja
  • sol, papar
X Želim sudjelovati!