Trudnoća.hr > Jela od mesa > Piletina s kikirikijem

Piletina s kikirikijem

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

20 min.

Ocjeni recept

Meso piletine je vrlo bogato bjelančevinama, pa je tako idealan izbor za zadovoljenje dnevnih potreba za bjelančevinama.

Priprema

  1. Pileća prsa nasjeckajte na kockice, dodajte sol i papar i promiješajte. Na tavi na maslacu prepržite nasjeckani luk i dodajte piletinu. Pirjajte 10-ak minuta.

  2. Kikiriki sameljite i dodajte piletini. Prelijte vrhnjem za kuhanje i prokuhajte nekoliko minuta.

  3. Jelo poslužite uz kuhanu rižu ili neki drugi prilog po želji!

Savjet

Ukoliko želite rustikalniju verziju umaka prije nego sameljete kikiriki odvojite pola količine i nasjeckajte nožem kako bi prilikom uživanja u ovom obroku osjetili i komadiće kikirikija!

Sastojci

  • 1pileća prsa
  • 1glavica luka
  • 2 dclvrhnja za kuhanje
  • 2šake kikirikija
  • 1žlica maslaca
  • sol, papar