Trudnoća.hr > Jela od mesa > Piletina pohana u cornflakesu

Piletina pohana u cornflakesu

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

30 min.

Ocjeni recept

Meso piletine je vrlo bogato bjelančevinama, pa je tako idealan izbor za zadovoljenje dnevnih potreba za bjelančevinama.

Priprema

  1. Pileća prsa možete ostaviti u komadu, no ukoliko uživate u hrskavoj korici, savjetujemo da ih izrežete na više manjih komada.

  2. Meso posolite i uvaljajte u smjesu za „pohanje“.

  3. Meso uvaljajte u brašno, pa u jaja i na kraju u cornflakes.

  4. Panirano meso složite na masni papir i stavite u pećnicu na 20 minuta na 200°C.

  5. Ukoliko su komadi piletine manji smanjite i vrijeme pečenja prema potrebi.

  6. Jelo poslužite uz dodatak salate i priloga po želji!

Savjet

Kako bi piletina bila potpuno obložena hrskavom koricom prije paniranja cornflakes malo izmrvite. Dovoljno je to učiniti rukama, tako da ostane i krupnih dijelova.

Sastojci

  • 2pileća prsa
  • 1šalica cornflakesa
  • 1jaje
  • ½šalice brašna
  • sol, papar