Trudnoća.hr > Jela od mesa > Pilav

Pilav

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

90 min.

Ocjeni recept

Izvor fotografije

JA U KUHINJI...

Recept je dostatan za 3-4 osobe.

Priprema

  1. Meso narežite na batke i karabatke, stavite ga u lonac, dodajte očišćeno zelenilo, luk sječen na pola (i zapečen na ploči), par zrna šarenog papra, soli i sve zalijte vodom (oko 2 l).

  2. Poklopite i na laganoj vatri kuhajte oko sat vremena tj. dok meso i povrće ne omekšaju.

  3. U drugom loncu (koji će ići u pećnicu) na ulju popecite luk sjeckan na kockice, a onda dodajte rižu i stalno miješajući pržite dok ne „pobijeli“.

  4. Maknite lonac s vatre, poravnajte rižu, stavite preko meso iz juhe i sve zalijte sa 1,2 l juhe.

  5. Stavite u pećnicu na 220 stupnjeva i ostavite nekih sat vremena.

  6. Kada riža upije svu tekućinu i stvori se fina korica isključite pećnicu.

Savjet

Pilav ostavite da odmori 20 minuta prije posluživanja.

Tražite ideje za nove ukusne obroke? Posjetite Ja u kuhinji… 

logo

Posjetite nas na Facebook stranici Metalac posuđa

blog: http://1331999.blogspot.com/

Autor: http://www.jaukuhinji.com/

Sastojci

  • 3batka i karabatka
  • 1vezica zelenja
  • 2luka
  • 2žličice morske soli
  • parzrna šarenog papra
  • 2 lvode
  • 400 mlriže okruglog zrna
  • 100 mlulja