Trudnoća.hr > Riblja jela > Musaka s oslićem

Musaka s oslićem

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

30 min.

Ocjeni recept

Musaka ne mora biti samo s mesom! Uživajte u ovoj finoj musaki s oslićem.

Priprema

  1. Maslinovo ulje pomiješajte sa solju, paprom, sjeckanim listom peršina i protisnutim češnjakom. U marinadu stavite filete oslića i pustite da odstoji.

  2. Krumpir ogulite i stavite kuhati u slanu vodu na 15 minuta.

  3. Procijedite ga i narežite na kriške.

  4. Vatrostalnu posudu premažite maslinovim uljem, posložite pola količine krumpira, prelijte sa pola količine marinade u kojoj je bila riba, preko njega položite cijele ili na trake izrezane filete oslića te ponovite sloj krumpira. Prelijte ostatkom marinade te preko složene musake naribajte sir.

  5. Stavite peći na 200°C na 20 minuta.

  6. Toplu musaku poslužite uz salatu po izboru.

Savjet

Kako bi oslić bolje poprimio okus najbolje ga je ostaviti nekoliko sati ili preko noći da odstoji u marinadi, ukoliko imate vremena. U suprotnom preskočite mariniranje oslića, već ga samo posolite i popaprite, a marinadu iskoristite za prelijevanje krumpira prilikom slaganja musake.

Sastojci

  • 2velika fileta oslića
  • 500 gkrumpira
  • 100 ggaude
  • sol, papar
  • 4režnja češnjaka
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 1šaka nasjeckanog lista peršina