Trudnoća.hr > Riblja jela > Morski pas u marinadi

Morski pas u marinadi

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

60 min.

Ocjeni recept

Odrezak morskog psa vrlo je cijenjen među gurmanima.

Priprema

  1. Filete morskog psa potopite u mlijeku i ostavite 24 sata kako bi mlijeko izvuklo svu gorčinu koja se često pojavljuje kod ove vrste ribe.

  2. Pomiješajte vino, maslinovo ulje, lovor, ružmarin i nasjeckani češnjak. Marinadu prokuhajte 2 minute kako bi svi začini pustili svoje mirise i ostavite da se malo ohladi.

  3. Filete izvadite iz mlijeka i papirnatim ubrusom dobro osušite.

  4. Umočite ih u marinadu i ostavite tako dok pripremite ostale sastojke.

  5. Krumpir izrežite na kocke, a mrkvu na deblje ploške.

  6. Pripremite 2 komada aluminijske folije i na svaki položite pola količine svih sastojaka te raspodijelite marinadu preko povrća i fileta.

  7. Foliju dobro zamotajte kako tekućina ne bi mogla isparavati tokom pečenja.

  8. Stavite peći na 200°C na oko 35 minuta (ovisno o veličini fileta).

  9. Kada je jelo gotovo oprezno rastvorite foliju kako umak ne bi iscurio i rasporedite ribu i povrće na tanjuru i prelijte umakom.

  10. Poslužite uz sezonsku salatu!

Savjet

Kako umak prilikom pečenja ne bi iscurio foliju presavijte nekoliko puta, tako da sastojci budu položeni na barem tri sloja folije. Ukoliko želite izbjeći ovaj dio sve sastojte jednostavno stavite na masni papir i dobro zamotajte rubove.

Sastojci

  • ½ kg fileta morskog psa
  • 2 dcl mlijeka
  • ½ kg krumpira
  • 2mrkve
  • sol, papar
  • 3režnja češnjaka
  • 1grančica ružmarina
  • 1 dclmaslinovog ulja
  • 1 dclbijelog vina
  • 2lovorova lista