Trudnoća.hr > Prilozi > Kremasti kelj pupčar

Kremasti kelj pupčar

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

40 min.

Ocjeni recept

Ukoliko ne volite kelj kao varivo, probate ga u ovom kremastom receptu! Sigurni smo da će vam se svidjeti.

Priprema

  1. Kelj pupčar očistite i stavite kuhati u uzavrelu vodu u koju ste prethodno dodali sol.

  2. Kuhati 7-10 minuta, ovisno o veličini kelja.

  3. Probajte zabosti nož u kelj, ukoliko glatko ulazi procijedite i stavite u vatrostalnu posudu.

  4. Za to vrijeme na maslacu pirjajte luk i češnjak dok ne omekšaju, potom ih prelijte vrhnjem za kuhanje i kuhajte dok vrhnje ne zakuha.

  5. Vrhnjem prelijte kelj pupčar, promiješajte, pospite naribanim sirom i zapecite u pećnici desetak minuta na 180°C.

  6. Poslužite kao prilog mesnim ili ribljim pečenjima.

Sastojci

  • 250 g kelja pupčara
  • 1 žlica soli
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica lista peršina
  • 1prstohvat papra
  • 2režnja češnjaka
  • 1 žlicamaslaca
  • 1 mali crveni luk
  • 100 g gauda sira