Kremasti kelj pupčar

Ukoliko ne volite kelj kao varivo, probate ga u ovom kremastom receptu! Sigurni smo da će vam se svidjeti.
Priprema
Kelj pupčar očistite i stavite kuhati u uzavrelu vodu u koju ste prethodno dodali sol.
Kuhati 7-10 minuta, ovisno o veličini kelja.
Probajte zabosti nož u kelj, ukoliko glatko ulazi procijedite i stavite u vatrostalnu posudu.
Za to vrijeme na maslacu pirjajte luk i češnjak dok ne omekšaju, potom ih prelijte vrhnjem za kuhanje i kuhajte dok vrhnje ne zakuha.
Vrhnjem prelijte kelj pupčar, promiješajte, pospite naribanim sirom i zapecite u pećnici desetak minuta na 180°C.
Poslužite kao prilog mesnim ili ribljim pečenjima.
Sastojci
- 250 g kelja pupčara
- 1 žlica soli
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 1 žlica lista peršina
- 1prstohvat papra
- 2režnja češnjaka
- 1 žlicamaslaca
- 1 mali crveni luk
- 100 g gauda sira
Sviđa vam se recept?