Krem juha od tikvica

Juha od tikvica kao stvorena je za osvježavajući i lagani zdravi obrok ili predjelo nedeljnom ručku.
Priprema
U posudu na žlicu maslinovog ulja stavite nasjeckani luk.
Kada luk poprimi boju rezani poriluk.
Kada poriluk lagano uvene, dodajte naribane tikvice, zalijte ga vodom i kuhajte 20-ak minuta.
Tada juhu izmiksajte i vratite na vatru. Ukoliko je pregusta, dodajte još vode.
Dodajte sol, papar, svježi list peršina, muškatni oraščić i vrhnje za kuhanje, prokuhajte nekoliko minuta i juha je gotova.
Savjet
Ukoliko želite gušću juhu, prilikom kuhanja dodajte 1 veliki krumpir narezan na kockice. Ovako ćete izbjeći dodavanje brašna u juhu.
Sastojci
- 3tikvice
- ½poriluka
- ½crvenog luka
- voda
- sol, papar
- 1žlica maslinovog ulja
- po želji: 2 dcl vrhnja za kuhanje
Sviđa vam se recept?