Trudnoća.hr > Juhe > Krem juha od tikvica

Krem juha od tikvica

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

30 min.

Ocjeni recept

Juha od tikvica kao stvorena je za osvježavajući i lagani zdravi obrok ili predjelo nedeljnom ručku.

Priprema

  1. U posudu na žlicu maslinovog ulja stavite nasjeckani luk.

  2. Kada luk poprimi boju rezani poriluk.

  3. Kada poriluk lagano uvene, dodajte naribane tikvice, zalijte ga vodom i kuhajte 20-ak minuta.

  4. Tada juhu izmiksajte i vratite na vatru. Ukoliko je pregusta, dodajte još vode.

  5. Dodajte sol, papar, svježi list peršina, muškatni oraščić i vrhnje za kuhanje, prokuhajte nekoliko minuta i juha je gotova.

Savjet

Ukoliko želite gušću juhu, prilikom kuhanja dodajte 1 veliki krumpir narezan na kockice. Ovako ćete izbjeći dodavanje brašna u juhu.

Sastojci

  • 3tikvice
  • ½poriluka
  • ½crvenog luka
  • voda
  • sol, papar
  • 1žlica maslinovog ulja
  • po želji: 2 dcl vrhnja za kuhanje