Trudnoća.hr > Juhe > Krem juha od pečene bundeve

Krem juha od pečene bundeve

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

30 min.

Ocjeni recept

Osvježavajuća juha laganog okusa i prekrasne boje. Servirajte uz zeleni peršin za prekrasnu prezentaciju.

Priprema

  1. Bundevi očistite unutrašnjost i izrežite ju na krupnije komade.

  2. Ukoliko ste sigurni da bundeva nije tretirana pesticidima nije ju potrebno guliti.

  3. Komade složite na masni papir i stavite u pećnicu na 200°C na dvadesetak minuta dok tikva u potpunosti omekša.

  4. Kada je tikva pečena uz dodatak malo vode ju usitnite štapnim mikserom da bi dobili gusti pire glatke teksture. Potom preselite u posudu u kojoj će se juha kuhati, dodajte još vode, ovisno o željenoj gustoći i nastavite kuhati.

  5. Dodajte soli, papra i muškatnog oraščića po želji.

  6. Nakon 15-ak minuta juha je gotova, ako želite kremastiju juhu, dodajte 2 dcl vrhnja za kuhanje, no nije nužno.

  7. Na kraju dodajte sjeckani list peršina.

Sastojci

  • 1butternut bundeva
  • voda
  • sol, papar, muškatni oraščić
  • po želji: 2 dcl vrhnja za kuhanje