Trudnoća.hr > Juhe > Krem juha od mrkve

Krem juha od mrkve

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

30 min.

Ocjeni recept

Izvrstan hranjivi no ipak lagani obrok za sportaše prepun energije i zdravlja.

Priprema

  1. U posudu na žlicu maslinovog ulja stavite nasjeckani luk.

  2. Kada luk poprimi boju, dodajte naribanu mrkvu.

  3. Kada mrkva omekša zalijte je vodom ili temeljcem i kuhati dok mrkva ne bude u potpunosti kuhana.

  4. Dodati sol, papar i muškatni oraščić po želji i izmiksati štapnim mikserom.

  5. Potom juhu vratite na vatru, dodajte vode ako je potrebno i 2 dcl vrhnja za kuhanje.

  6. Prokuhajte nekoliko minuta i juha je gotova.

Savjet

Kako bi izbjegli prskanje prilikom miksanja mrkve, dovoljno je staviti u početku vode ili temeljca da prekrije mrkvu i tako kuhati. Nakon miksanja tada ćete dobiti gusti pire u kojem ćete lakše uočiti ako ostane neusitnjenih komada mrkve, a nakon miksanja možete dodati vode po želji dok ne dođete do željene gustoće juhe.

Sastojci

  • 4mrkve
  • ½crvenog luka
  • voda
  • sol, papar, muškatni oraščić
  • 1žlica maslinovog ulja
  • po želji: 2 dcl vrhnja za kuhanje