Trudnoća.hr > Juhe > Krem juha od češnjaka

Krem juha od češnjaka

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

30 min.

Ocjeni recept

Svaka baka bi ovu juhu navela kao svakodnevni obrok! Bake znaju kako postati i ostati zdrav.

Priprema

  1. U posudu na žlicu maslinovog ulja stavite nasjeckani luk

  2. Kada luk postane staklast, dodajte češnjak i kratko ga popržite.

  3. Kada osjetite da je češnjak pustio miris, dodajte 2 žlice brašna i pržite nekoliko minuta, a potom zalijte sve vodom i kuhajte 10-ak minuta.

  4. Tada juhu izmiksajte ukoliko ne želite osjetiti komadiće luka i češnjaka i vratite na vatru. Ako vam komadići ne smetaju, miksanje nije potrebno. Ukoliko je juha pregusta, dodajte još vode.

  5. Dodajte sol, papar, svježi list peršina i vrhnje za kuhanje, prokuhajte nekoliko minuta i juha je gotova.

Savjet

Ukoliko planirate miksati juhu, ne morate se mučiti sa sjeckanjem češnjaka, dovoljno ga je izrezati na listiće. Češnjak također, možete i u ljusci ispeći u pećnici i oguliti i umiješati u juhu.

Sastojci

  • ½ crvenog luka
  • 1glavica češnjaka
  • 2žlice glatkog brašna
  • voda
  • sol, papar
  • 1žlica maslinovog ulja
  • 2 dcl vrhnja za kuhanje