Trudnoća.hr > Riblja jela > Kozice na buzaru

Kozice na buzaru

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

20 min.

Ocjeni recept

Ukoliko volite kozice, ovo ukusno jelo možete pripremiti za manje od 20 minuta!

Priprema

  1. Luk nasjeckajte i pirjajte na maslinovom ulju dok ne omekša.

  2. Potom dodajte kozice i pržite 5 minuta te pred kraj prženja dodajte sjeckani češnjak kako bi lagano pustio miris.

  3. Potom dodajte krupno izrezane pelate i sok od pelata.

  4. Dodajte sol i papar i kuhajte još desetak minuta. Na kraju dodajte sjeckani peršin!

  5. Poslužite uz tjesteninu ili palentu!

Savjet

Kako je ovo jelo vrlo sočno palentu bi bilo poželjno skuhati, izliti u kalup i kada se stvrdne izrezati na kocke i prepržiti na nekoliko kapi maslinova ulja.

Sastojci

  • ½ kg svježih kozica
  • 1glavica luka
  • 1šaka lista peršina
  • 1konzerva pelata
  • 3žlice maslinovog ulja
  • 2režnja češnjaka
X Želim sudjelovati!