Trudnoća.hr > Jela od mesa > Kotlovina iz tave

Kotlovina iz tave

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

60 min.

Ocjeni recept

Ukoliko ste mislili kako vam za kotlovinu treba puna oprema i pripremanje u prirodi, isprobajte ovaj recept i vidjet ćete kako može biti vrlo dobra zamjena pravoj kotlovini! Imate velike mogućnosti kombiniranja namirnica. Svinjsko meso možete po želji zamijeniti nekim drugim tamnim mesom.

Priprema

  1. Svinjske kotlete koje ste prethodno posolili ispržite na malo ulja s obje strane. Meso potom maknite sa tave i na preostalu masnoću dodajte nasjeckani luk. Kada luk omekša dodajte naribanu mrkvu i tikvice.

  2. Pirjajte dok povrće ne omekša.

  3. Krumpir ogulite i narežite na kockice.

  4. Vratite meso u tavu, dodajte lovorov list, vino, vodu i krumpir. Kuhajte dok meso ne omekša, otprilike 30 minuta. Tada vilicom probajte da li je meso dovoljno mekano te provjerite da li je krumpir kuhan.

Savjet

U ovu „lažnu kotlovinu“ možete dodati povrće po želji. Odlično će odgovarati i mahune (koje ste prethodno blanširali), grah ili grašak. Mrkvicu možete narezati na kockice umjesto ribanja ukoliko volite krupnije komade povrća!

Prvih pola sata jelo kuhajte poklopljeno, a potom ga otkrijte kako bi višak tekućine ispario, ovisno o željenoj gustoći.

Idealan je obrok jer je jednostavan za pripremu, nećete zaprljati puno suđa, a dobiti ćete i meso i vrlo sočan prilog u jednom.

Poslužite uz neku salatu i uživajte!

Sastojci

  • 400 gsvinjskih kotleta
  • 1glavica luka
  • 2 dclbijelog vina
  • 3 dclvode
  • 1mrkva
  • 1tikvica
  • 3krumpira
  • 1lovorov list
  • 2žlice ulja
  • sol, papar