Trudnoća.hr > Prilozi > Kelj pupčar u tijestu

Kelj pupčar u tijestu

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

40 min.

Ocjeni recept

Priprema

  1. Kelj pupčar očistite i stavite kuhati u uzavrelu vodu u koju ste prethodno dodali sol.

  2. Kuhati 5-7 minuta, ovisno o veličini kelja.

  3. Probajte zabosti nož u kelj, ukoliko glatko ulazi procijedite i ostavite kelj pupčar da se malo ohladi i osuši.

  4. Za to vrijeme od preostalih sastojaka napravite smjesu kao za palačinke, ali mnogo gušću. Ukoliko je potrebno, dodajte još brašna.

  5. Osušeni kelj pupčar umočite u smjesu i stavite pržiti na vrelo ulje dok ne poprimi boju sa svih strana.

  6. Poslužite kao prilog mesnim ili ribljim pečenjima.

Sastojci

  • 250 g kelja pupčara
  • ulje za prženje
  • 1 jaje
  • 1žlica rastopljenog maslaca
  • 100 ml jogurta
  • 5 žlica brašna
  • 1prstohvat soli