Trudnoća.hr > Deserti > Keksi od zobenih pahuljica

Keksi od zobenih pahuljica

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

20 min.

Ocjeni recept

Ovi ukusni keksići odličan su izbor za doručak ili kao ukusna i zdrava grickalica uz kavu, čaj ili mlijeko.

Priprema

  1. Maslac isjeckajte i miksajte sa šećerom i vanil šećerom dok se lijepo ne poveže i dok ne dobijete kremastu smjesu.

  2. Dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano miksanje. Kada se masa sjedini postupno dodajte suhe sastojke.

  3. Kako bi smjesa bila što bolje izmiješana dobro je u posudi sa strane dobro promiješati suhe sastojke, brašno, malo soli, prašak za pecivo i bademe.

  4. Miksajte na najmanjoj brzini dok ne dobijete kompaktnu smjesu, odložite mikser i žlicom umiješajte zobene pahuljice u smjesu.

  5. Na lim za pečenje stavite masni papir i žlicom stavljajte hrpice, ovisno o željenoj veličini keksića. Neka budu dovoljno razmaknute jer će keksi tokom pečenja narasti.

  6. Pecite na 170°C 12-15 minuta. (Odnosno dok keksi ne počnu lagano dobivati boju.)

Savjet

Smjesa bi trebala biti dovoljno gusta da se ne razlijeva kada ju žlicom stavite na papir za pečenje.

Ako je smjesa pregusta dodajte nekoliko kapi mlijeka, ako je prerijetka dodajte još malo zobenih pahuljica.

Sastojci

  • 250 gmaslaca
  • 200 goštrog brašna
  • 250 gzobenih pahuljica
  • 120 g smeđeg šećera ili stevije
  • 100 g nasjeckanih ili mljevenih badema ili lješnjaka
  • 2jaja
  • 1vanil šećer
  • 1prašak za pecivo
  • prstohvat soli