Kašica od pečenog voća

Uz malo dodatnog truda oko pečenja voća pružite svojoj bebi puniji spektar okusa već poznatih kašica.
Priprema
Pripremite voće za pečenje.
Ukoliko se radi o kruškama ili jabukama, temeljito ih operite, ogulite i odstranite koštice. Kako bi skratili vrijeme pečenja, moguće je voće narezati na manje komade.
Ako pripremati kašicu od šljiva ili marelica, dovoljno je voće samo temeljito oprati i odstraniti koštice.
Stavite voće u vatrostalnu posudu i ulijte malo vode, oko pola decilitra.
Pecite dok voće ne omekša.
Kada je voće gotovo kruške i jabuke je dovoljno izmiksati, dok je marelicama i šljivama potrebno odstraniti kožu.
Ovisno o željenoj gustoći, miksanom voću možete dodati malo vode, kuhanu rižu ili proso.
Sastojci
- voće po želji (jabuka, kruška, šljive, marelice)
- ½ dcl vode
Sviđa vam se recept?