Trudnoća.hr > Jela od mesa > Juneći ramstek sa žara

Juneći ramstek sa žara

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

20 min.

Ocjeni recept

Kvalitetna junetina bi trebala imati svjetlo crvenu boju. Ukoliko je meso tamnije crvene boje, radi se o govedini.  Kako bi si skratili vrijeme pečenja i dobili što mekše meso preporučujemo vam da ga držite u marinadi barem 24 sata.

Priprema

  1. Meso premažite s jedne strane nasjeckanim češnjakom, a s druge strane utrljajte sol i papar. Potopite u ulju i ostavite u hladnjaku u poklopljenoj posudi barem 24 sata.

  2. Ramstek se može peći i bez ovog postupka mariniranja, no u tom slučaju ćete kratkim pečenjem vjerojatno dobiti vrlo žilavu šniclu ili će vam biti potrebno dugotrajno pirjanje kako bi meso omekšalo.

  3. Krumpir, mrkvu i šampinjone nasjeckajte na podjednako krupne dijelove. Dodajte grašak i nekoliko kapi ulja te posolite i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite u pećnicu na 20 minuta na 200°C.

  4. Ramstek nakon mariniranja izvadite iz ulja, skinite komadiće češnjaka i pecite bez dodavanja masnoće na gril tavi oko 5 minuta sa svake strane.

  5. Kada je povrće pečeno možete ga izravno iz folije poslužiti uz meso. Također, povrće možete staviti peći na nekoliko minuta na tavu u kojoj se peklo meso uz dodatak malo marinade.

  6. Jelo poslužite uz salatu po želji!

Savjet

Imajte na umu da što je meso starije (odnosno tamnije) potrebno vrijeme pripreme će biti duže.

Sastojci

  • 2juneća ramsteka (svaki oko 200 g)
  • 2mrkve
  • 150 gšampinjona
  • 2krumpira
  • 70 ggraška
  • 2 dclulja za marinadu
  • sol, papar
  • 1lovorov list
  • 3režnja češnjaka