Trudnoća.hr > Jela od mesa > Juneće šnicle u umaku od povrća

Juneće šnicle u umaku od povrća

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

60 min.

Ocjeni recept

Kvalitetna junetina bi trebala imati svjetlo crvenu boju. Ukoliko je meso tamnije crvene boje, radi se o govedini.

Priprema

  1. Juneće šnicle ispržite na malo ulja s obje strane. Meso potom maknite sa tave i na preostalu masnoću dodajte nasjeckani luk i naribanu mrkvu.

  2. Pirjajte dok povrće ne omekša.

  3. Vratite meso u tavu, dodajte lovorov list, vino i vodu i kuhajte dok meso ne omekša, otprilike 60 minuta.

  4. Poslužite uz palentu, tjesteninu ili knedle od kruha!

Savjet

Imajte na umu da što je meso starije (odnosno tamnije) potrebno vrijeme pripreme će biti duže.

Sastojci

  • 300 gjunećih šnicli
  • 1glavica luka
  • 1 dclbijelog vina
  • 3 dclvode
  • 1mrkva
  • 1lovorov list
  • 2žlice ulja
  • sol, papar