Trudnoća.hr > Juhe > Juha od hokkaido bundeve

Juha od hokkaido bundeve

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

25 min.

Ocjeni recept

Izvor fotografije

JA U KUHINJI...

Po želji servirajte vruću juhu uz očišćene koštice bundeve ili kockice suhog kruha.

Priprema

  1. U tavu stavite sjeckan luk i mrkvu, posolite, prelijte s malo maslinovog ulja i pirjajte na umjerenoj vatri dok mrkva ne omekša.

  2. Dodajte grubo sječenu i očišćenu bundevu, zatim krumpir, đumbir, češnjak i malo papra.

  3. Sve zajedno kratko propirjajte pa polijte vodom i kuhajte oko 20-30 minuta dok povrće ne omekša.

  4. Stavite sve u blender, smiksajte, vratite u tavu i kratko prokuhajte te začinite po ukusu i servirajte ukrašeno slatkim vrhnjem i ljutom paprikom.

Savjet

Za dekoraciju i bolji okus dodajte malo vrhnja i prstohvat crvene paprike.

Tražite ideje za nove ukusne obroke? Posjetite Ja u kuhinji… 

logo

Posjetite nas na Facebook stranici Metalac posuđa

 

Autor: http://www.jaukuhinji.com/

Sastojci

  • 1manja hokkaido bundeva
  • 2mrkve
  • 2male glavice crvenog luka
  • 2češnja češnjaka
  • 1krumpir
  • 2-3 cmkorijena svježeg đumbira
  • morska sol, papar
  • 1 litrapovrtne juhe ili vode
  • malo maslinovog ulja