Juha od hokkaido bundeve

Po želji servirajte vruću juhu uz očišćene koštice bundeve ili kockice suhog kruha.
Priprema
U tavu stavite sjeckan luk i mrkvu, posolite, prelijte s malo maslinovog ulja i pirjajte na umjerenoj vatri dok mrkva ne omekša.
Dodajte grubo sječenu i očišćenu bundevu, zatim krumpir, đumbir, češnjak i malo papra.
Sve zajedno kratko propirjajte pa polijte vodom i kuhajte oko 20-30 minuta dok povrće ne omekša.
Stavite sve u blender, smiksajte, vratite u tavu i kratko prokuhajte te začinite po ukusu i servirajte ukrašeno slatkim vrhnjem i ljutom paprikom.
Savjet
Za dekoraciju i bolji okus dodajte malo vrhnja i prstohvat crvene paprike.
Tražite ideje za nove ukusne obroke? Posjetite Ja u kuhinji…
Posjetite nas na Facebook stranici Metalac posuđa
Autor: http://www.jaukuhinji.com/
Sastojci
- 1manja hokkaido bundeva
- 2mrkve
- 2male glavice crvenog luka
- 2češnja češnjaka
- 1krumpir
- 2-3 cmkorijena svježeg đumbira
- morska sol, papar
- 1 litrapovrtne juhe ili vode
- malo maslinovog ulja
Sviđa vam se recept?