Trudnoća.hr > Grickalice > Integralni krekeri s namazom od slanutka

Integralni krekeri s namazom od slanutka

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

60 min.

Ocjeni recept

Izvor fotografije

JA U KUHINJI...

Navedene količine su dovoljne za 4 protvana krekera i količina namaza je dovoljna za 4 osobe.

Dio namaza za odrasle možete dodatno začiniti.

Priprema

  1. U zdjelu za miješanje stavite sve suhe sastojke i dobro ih promiješajte, a potom dodajte maslinovo ulje i vodu, pa opet sve promiješajte i rukama malo mijesite.

  2. Ako vam je smjesa pregusta dodajte još malo vode, a ako je rijetka dodajte malo glatkog brašna.

  3. Kada zamijesite tijesto prekrijte ga s prozirnom folijom i ostavite pola sata "da odmori", a onda uzimajte dio po dio tijesta, tanjite ga (dodajući po malo brašna da se ne zalijepi za podlogu) što tanje i vadite razne oblike, redajte ih na pleh , svaki izbockajte vilicom, premažite s malo maslinovog ulja četkicom i pecite 12 minuta na 220 stupnjeva.

  4. Priprema namaza: Slanutak preko noći ostavite u vodi, a sljedećeg dana skuhajte (najbrže u ekspres loncu).

  5. Sezam stavite na malu tavu, blago ga popecite i sameljite (ili koristite tahini ako imate).

  6. Ako ćete stavljati češnjak onda 2-3 češnja narežite na pola i na laganoj vatri propržite na malo maslinovog ulja dok ne omekšaju.

  7. U električnu sjeckalicu stavite slanutak, sezam, češnjak s maslinovim uljem, malo soli i eventualno limuna pa sve dobro umiksajte. Dodajte i malo vode u kojoj se slanutak kuhao do željene gustoće (jer kada se sve ohladi malo će se zgusnuti).

  8. Ulijte umak u zdjelu i dobro ohladite, a neposredno prije serviranja dodajte po ukusu još malo maslinovog ulja ili limunovog soka.

Savjet

Tražite ideje za nove ukusne obroke? Posjetite Ja u kuhinji… 

logo

Posjetite nas na Facebook stranici Metalac posuđa

Autor: JA U KUHINJI...

Sastojci

  • Za krekere:
  • 2 žlice (30 g)mljevenih sjemenki suncokreta
  • 2 žlice (20 g) mljevene golice (sjemenke bundeve)
  • 200 g integralnog, pšeničnog brašna
  • 230 g glatkog brašna
  • na vrh noža sode bikarbone
  • malo himalajske soli
  • 100 mlmaslinovog ulja
  • 250 mlhladne vode
  • Za namaz od slanutka:
  • 250 gsirovog slanutka
  • 30 g sezama
  • 50 ml maslinovog ulja
  • malo himalajske soli
  • par režnjeva češnjaka
  • limunov sok