Trudnoća.hr > Prilozi > Hrskavi krumpirići iz pećnice

Hrskavi krumpirići iz pećnice

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

30 min.

Ocjeni recept

Prilog dobrodošao u bilo koje doba dana i uz bilo kakvu vrstu obroka. Preporučujemo vam kao dio mesnog obroka.

Priprema

  1. Krumpir ogulite, izrežite na kriške veličine po želji. Stavite kuhati u vrelu zasoljenu vodu.

  2. Kuhajte krumpir 10 minuta i potom ga procijedite.

  3. Ulje stavite u lim za pečenje i stavite u pećnicu ugrijanu na 200°C kako bi se ugrijalo.

  4. Nakon nekoliko minuta izvadite lim za pečenje, rasporedite krumpir i pospite ga mješavinom začina, promiješajte žlicom i vratite u pećnicu.

  5. Budite oprezni prilikom stavljanja krumpira na vrelo ulje kako u dodiru sa vlažnim krumpirom ne bi počelo prskati.

  6. Pecite dok krumpir ne poprimi hrskavu koricu, jednom promiješajte i zapecite još desetak minuta.

  7. Ovaj krumpir će zbog kuhanja biti izrazito mekan i sočan iznutra, a izvana će biti vrlo hrskav.

  8. Poslužite uz meso ili ribu!

Sastojci

  • 4krumpira
  • 1 žlica soli
  • 2 žliceulja
  • 1 žlica mješavine začina