Trudnoća.hr > Riblja jela > Hobotnica u crnom vinu

Hobotnica u crnom vinu

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

60 min.

Ocjeni recept

Kod pripreme hobotnice nije dovoljno obratiti pažnju samo na hobotnicu. Domaći češnjak, kvalitetno maslinovo ulje i dobro vino također će biti presudni kod krajnjeg okusa ovog jela.

Priprema

  1. Hobotnicu stavite u uzavrelu vodu i kuhajte oko 15 minuta. Potom ju procijedite i dobro očistite. U pipcima zna biti dosta pijeska.

  2. Izrežite ju na veće komade.

  3. Krumpir i luk izrezane na četvrtine i krupnije rezanu mrkvu položite u posudu za pečenje. Dodajte 1 lovorov list i istrgajte jednu grančicu svježeg ružmarina.

  4. Hobotnicu rasporedite preko krumpira, posolite i popaprite i prelijte maslinovim uljem. Poklopite folijom i pecite 30-ak minuta na 180°C, a potom foliju maknite i pustite da se hobotnica zapeče i krumpir u potpunosti omekša.

  5. Jelo poslužite uz salatu po želji!

Savjet

Kako bi hobotnica omekšala prije pripreme ju je potrebno zamrznuti te tek nakon odmrzavanja pripremati!

Sastojci

  • 1 kg hobotnice
  • 2mrkve
  • 1 kgkrumpira
  • sol, papar
  • 1lovorov list
  • 2glavice luka
  • 3režnja češnjaka
  • 1grančica ružmarina
  • 2 dcl vina
  • 1 dcl maslinovog ulja