Trudnoća.hr > Variva > Gulaš s kestenom

Gulaš s kestenom

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

180 min.

Ocjeni recept

Izvor fotografije

JA U KUHINJI...

Navedene količine su dovoljne za 4-5 osoba.

Priprema

  1. U dublju posudu stavite maslinovo ulje i sitno sjeckani luk, posolite i pirjajte na laganoj vatri poklopljeno oko 40 minuta.

  2. Kada luk fino omekša dodajte koncentriranu rajčicu, a malo kasnije i meso sjeckano na kockice.

  3. Pojačajte vatru i stalno miješajući pržite meso par minuta a onda smanjite vatru opet na lagano, dodajte obje mljevene paprike, vino, lovorov list, papar i poklopite pa pirjajte oko sat i pol - dva (što duže to bolje) s vremena na vrijeme miješajući.

  4. Pola sata pred kraj dodajte mrkvu sjeckanu na kružiće i predhodno skuhan i oguljen kesten a na kraju po potrebi još malo soli, papra i servirajte posuto svježim peršin listom.

Savjet

Ako jelo pripremate i za najmlađe članove obitelji izostavite ljutu mljevenu papriku, dimljenu papriku i crveno vino zamijenite vodom.

Tražite ideje za nove ukusne obroke? Posjetite Ja u kuhinji… 

logo

Posjetite nas na Facebook stranici Metalac posuđa

Autor: JA U KUHINJI...

Sastojci

  • 1,5 kgjunetine (od vrata)
  • 500 gcrvenog luka
  • 70 ml maslinovog ulja
  • 2mrkve
  • 300-400 g kestena
  • 1jušna žlica koncentrata rajčice
  • 2čajne žličice dimljene ljute mljevene paprike
  • 1čajna žličica slatke mljevene paprike
  • 1lovorov list
  • himalajska sol
  • papar
  • 200 ml crvenog vina
  • svježi list peršina