Trudnoća.hr > Riblja jela > Grilane lignje

Grilane lignje

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

20 min.

Ocjeni recept

Grilanje je jedan od najboljih načina pripreme lignji!

Priprema

  1. Krumpir ogulite, izrežite na kockice i stavite kuhati u slanu vodu.

  2. Lignju prerežite i rastvorite kako bi dobili komad nalik šnicli. Potom nožem napravite rezove kako bi se lignja manje savijala prilikom pečenja.

  3. Lignje premažite maslinovim uljem i pecite na gril tavi sa svake strane po minutu.

  4. Kako bi izbjegli savijanje lignji možete ih prilikom pečenja pritisnuti širokom špatulom ili na lignje položiti manju tavu.

  5. Pečenje lignje složite na pladanj, posolite, popaprite i pokapajte sa malo limunovog soka.

  6. Na tavi na maslinovom ulju prepržite na minutu nasjeckani češnjak, dodajte šaku sjeckanog peršina i na to dodajte kuhani krumpir. Dobro promiješajte i poslužite uz lignje.

  7. Tjesteninu stavite kuhati u uzavrelu vodu uz dodatak soli i nekoliko kapi maslinovog ulja.

Savjet

Iako i krakove lignji možete ispeći na ovaj način, savjetujemo da krakove zamrznete i iskoristite kod pripreme rižota ili sličnih jela!

Sastojci

  • ½ kg očišćenih lignji
  • sol, papar
  • 1šaka lista peršina
  • 3žlice maslinovog ulja
  • 2režnja češnjaka
  • 3krumpira