Trudnoća.hr > Variva > Grašak varivo

Grašak varivo

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

30 min.

Ocjeni recept

Ovo grašak varivo idealno je ukoliko volite snažne okuse koji ne uključuju meso. Preporučujemo kao jesensku ili zimsku okrijepu.

Priprema

  1. U posudu na žlicu maslinovog ulja stavite nasjeckani luk.

  2. Kada luk omekša, dodajte mrkvu nasjeckanu na kockice i grašak (svjež ili zamrznut).

  3. Pirjajte nekoliko minuta i potom zalijte vodom, dodajte soli i kuhajte dok grašak ne omekša.

  4. Dok se grašak kuha pripremite noklice.

  5. U šalicu stavite jaje, brašno i prstohvat soli i dobro izmiješajte smjesu vilicom dok ne razbijete sve grudice brašna.

  6. Kada je grašak gotovo potpuno kuhan čajnu žlicu umočite u vrelu vodu i stavljajte malene noklice.

  7. Kuhajte ih 5 minuta i jelo je gotovo.

Savjet

Ukoliko želite ukomponirati i meso u ovo jelo izrežite 150 g pilećih prsa na kockice, pirjajte s lukom od početka i kuhajte zajedno sa svim ostalim sastojcima.

Sastojci

  • 250 gmladog graška
  • 2mrkve
  • 1glavica crvenog luka
  • sol, papar
  • 1žlica maslinovog ulja
  • 1žlica lista peršina
  • 1jaje
  • 4žlice glatkog brašna