Trudnoća.hr > Juhe > Goveđa juha

Goveđa juha

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

120 min.

Ocjeni recept

Goveđa juha stalni je gost obiteljskih ručkova. Mesni okus u kombinaciji s tjesteninom ili noklicama vrhunsko je iskustvo.

Priprema

  1. Meso temeljito operite u hladnoj vodi i stavite zajedno sa povrćem u posudu s vodom u kojoj ćete kuhati juhu.

  2. Povrće nije potrebno sjeckati.

  3. Pola glavice luka u komadu prepecite na tavi bez masnoće i kada poprimi boju dodajte ga u juhu.

  4. Juhu posolite, ukoliko nećete kasnije dodavati papar, možete ubaciti i nekoliko zrna papra koje ćete kasnije procijediti sa ostatkom povrća i mesa.

  5. Kuhajte na laganoj vatri oko 2 sata ili u ekspres loncu oko ½ sata.

  6. Kada je meso kuhano, procijedite juhu i zakuhajte tjesteninu po želji.

  7. Mrkvu možete nasjeckati na kockice i vratiti u juhu.

Savjet

Ukoliko ukućani vole svo povrće i korijen peršina i celera, kao i kuhano meso možete nasjeckati i vratiti u juhu.

Ako niste ljubitelji kuhanog mesa, možete smanjiti količinu mesa i staviti kuhati goveđu kost koja će također dati fini okus juhi.

Ako želite izbjeći pripremanje glavnog jela, moguće je povećati količinu mesa koje će se kuhati u juhi i tako ujedno imati kompletan obrok uz pripremu pirea i umaka od rajčice ili kopra.

Sastojci

  • 40 dkg govedine
  • ½ crvenog luka
  • 2mrkve
  • ½svježe paprike
  • 1korijen peršina
  • list peršina, celera i kelja
  • ½manjeg celera
  • voda
  • sol, papar