Trudnoća.hr > Tjestenine > Domaće tijesto za pizzu

Domaće tijesto za pizzu

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

60 min.

Ocjeni recept

Izvor fotografije

JA U KUHINJI...

Pizza je najpopularnije jelo na svijetu, a 9. veljače se slavi međunarodni dan pizze.

Priprema

  1. Priprema tijesta: U dublju zdjelu stavite brašno, suhi kvasac, sol i šećer, sve dobro promiješajte, a onda dodajte maslinovo ulje i vodu te zamijesite glatko tijesto (ako treba dodajte još malo brašna).

  2. Ostavite tijesto da naraste, a onda ga premijesite i opet ostavite da naraste.

  3. Ako imate vremena ostavite ga tako par puta da naraste, a možete ga i navečer zamijesiti i staviti u hladnjak do upotrebe.

  4. Priprema pizze: Tijesto podijelite na 3 dijela i jedno po jedno rastanjite na veličinu pleha. Izbockajte tijesto vilicom, a onda stavite paradajz sos i ravnomjerno ga rasporedite.

  5. Preko zatim stavite šunku, šampinjone, masline, ljutu papričicu, malo origana i pleh stavite u pećnicu zagrijanu na najjače prvo 5 minuta na program pečenja samo dolje, a onda još 7 minuta na program i gore i dolje.

  6. Nakon isteka 7 minuta stavite jaje, a nakon još 4 minute i mozzarellu, te kasnije ribani trapist.

  7. Pričekajte još minutu (da se sir rastopi) i izvadite pizzu iz pećnice.

  8. Preko možete staviti malo pršuta, sjeckane mini rajčice i svježe rukole.

Savjet

Rub pizze po želji namažite s mlakom vodom i uljem, a možete ga napuniti sirom i ukrasiti listovima svježe rikule.

Recept i fotografije by “Ja u kuhinji…” na Facebook stranici i webu.

logo

Posjetite nas na Facebook stranici Metalac posuđa

Autor: http://www.jaukuhinji.com/

Sastojci

  • Tijesto
  • 500 gbrašna
  • 250 mlvode
  • 1vrećica suhog kvasca
  • 1žličica smeđeg šećera
  • 1ravna žličica soli
  • 6žlica maslinovog ulja
  • Nadjev(jedna od varijanti)
  • oko 200 ml umaka od rajčice za pizzu
  • oko 150 g šunke
  • 100 gšampinjona
  • 1ljuta papričica
  • 50-100 g maslina
  • 3jaja (opcionalno)
  • 200 g mozzarelle
  • 150 g trapista
  • 100 g pršuta
  • 200 g mini rajčica
  • 100 g rukole
  • suhi origano