Trudnoća.hr > Prilozi > Domaća tjestenina

Domaća tjestenina

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

50 min.

Ocjeni recept

Zašto kupovati tjesteninu, kada sami možete napraviti puno bolju!

Priprema

  1. Brašno i jaja umijesite u podatno tijesto koje se ne smije lijepiti za prste, a opet mora biti dovoljno meko da se može razvaljati. Gustoća tijesta ovisit će o veličini jaja.

  2. Ukoliko je smjesa pretvrda i ne da se lijepo umijesiti dodajte još jedan žumanjak.

  3. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da odmara barem pola sata kako bi postalo što elastičnije.

  4. Odstajalo tijesto oblikujte po želji u široke rezance, špagete, krpice ili druge.

  5. Kada tijesto izrežete po želji ostavite ga na zraku da se suši ukoliko ga ne mislite odmah konzumirati.

  6. Kada se tijesto na zraku potpuno osuši spremite ga u posudu sa poklopcem ili u platnenu vrećicu u kojoj ga možete čuvati dok vam ne zatreba.

  7. Prema ovom receptu možete napraviti i veću količinu tijesta kako bi osigurali dovoljne zalihe domaće tjestenine kojoj ona iz trgovine nije ni do koljena!

Sastojci

  • 3jaja
  • 500 gbrašna