Trudnoća.hr > Jela od mesa > Ćuftice u sosu

Ćuftice u sosu

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

50 min.

Ocjeni recept

Izvor fotografije

JA U KUHINJI...

Recept je dostatan za 4-5 osoba.

Priprema

  1. Priprema ćuftica: U zdjelu za miješanje stavite meso, pesto, prezle, parmezan, jaje i dobro promiješajte.

  2. Ostavite u hladnjaku oko 30 minuta, a onda formirajte okruglice i pržite ih na malo maslinovog ulja dok fino ne porumene sa svih strana.

  3. Priprema sosa od rajčice: Na malo maslinovog ulja propirjajte sitno sjeckani mladi luk, a kada omekša dodajte žlicu koncentrire rajčice.

  4. Sve dobro promiješajte pa dodajte na kockice sjeckanu rajčicu (oguljenu i bez sjemenki), a poslije par minuta i pasiranu rajčicu.

  5. Začinite s malo šećera, soli, papra i sve zajedno krčkajte oko 30-ak minuta tj. dok se umak fino ne zgusne.

  6. Pred kraj dodajte češnjak i malo svježeg bosiljka.

  7. Priprema krem sosa: Na malo maslinovog ulja propirjajte sitno sjeckani mladi luk, a kada omekša dodajte na listiće sjeckane šampinjone, grašak, sol, papar, malo bijelog luka i sve zajedno pirjajte 10-ak minuta.

  8. Dodajte slatko vrhnje i na laganoj vatri krčkajte dok se umak ne zgusne.

  9. Serviranje: U obje varijante pred kraj krčkanja umaka stavite ćuftice da se dodatno par minuta krčkaju u umaku, a onda poslužite s kuhanom rižom, nekom sitnijom tjesteninom, pire krumpirom ili već prema želji.

Savjet

Za prilog poslužite kuhanu rižu ili pire krumpir.

Tražite ideje za nove ukusne obroke? Posjetite Ja u kuhinji… 

logo

Posjetite nas na Facebook stranici Metalac posuđa

blog: http://1331999.blogspot.com/

Autor: http://www.jaukuhinji.com/

Sastojci

  • 1 kgmljevene teletine
  • 2-3žlice pesto umaka
  • 2-3žlice krušnih mrvica
  • 40 gparmezana
  • malo soli
  • 1jaje
  • malo maslinovog ulja za prženje