Trudnoća.hr > Grickalice > Čips od kelja

Čips od kelja

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

10 min.

Ocjeni recept

Ovaj jednostavan recept možete pripremiti za manje od 10 minuta, a klinci ne moraju znati da jedu kelj 😉

Priprema

  1. Listove kelja operite i dobro osušite.

  2. Izrežite na manje komade (otprilike koliko želite da bude veličina čipsa) i stavite u veliku zdjelu. Dodajte sol, papar i maslinovo ulje i dobro promiješajte kao kada radite zelenu salatu.

  3. Potom kelj rasporedite na masni papir i pecite na 200°C 5 minuta. Potom listove okrenite i pecite još 5 minuta.

  4. Hrskavi kelj izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi na papiru, a potom ga preselite u zdjelice za posluživanje.

  5. Grickajte samo ili uz dodatak umaka od jogurta.

Sastojci

  • 10listova kelja
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol, papar