Trudnoća.hr > Grickalice > Čips od jabuke

Čips od jabuke

Zahtjevnost

Vrijeme pripreme

10 min.

Ocjeni recept

Umjesto kupovine čipsa od jabuka u trgovini, zašto ne biste napravili svoj?

Priprema

  1. Jabuke operite, odvojite sredinu sa košticama i izrežite na tanke ploške.

  2. Kako bi dobili tanke listiće, pokušajte rezati šnite sa gulilicom za krumpir ili ribežom za svježi kupus.

  3. Jabuke posložite na papir za pečenje, lagano pospite mješavinom smeđeg šećera i cimeta i stavite u pećnicu na 100°C na 40 minuta, tada jabuke okrenite i pecite još toliko.

  4. Ovisno o debljini jabuka produžite ili skratite vrijeme pečenja.

Savjet

Ukoliko ovaj čips pripremate ljeti, jabuke je moguće sušiti i na suncu. Pokrijte ih laganom gazom kako bi ih zaštitili od mušica i ostavite na suncu. Vrijeme potrebno za čips biti će nešto duže.

Sastojci

  • 500 gjabuka
  • 1žlica cimeta